كنيسة أم النعم الالهية بابوقرقاص البلد
كنيسة أم النعم الالهية بابوقرقاص البلد
كنيسة أم النعم الالهية بابوقرقاص البلد
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

كنيسة أم النعم الالهية بابوقرقاص البلد

كنيسة أم النعم الالهية بابوقرقاص البلد _ المنيا
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقة عمل شاورما الفراخ

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
beshoy shehata

beshoy shehata


عدد المساهمات : 113
تاريخ التسجيل : 21/12/2009

طريقة عمل شاورما الفراخ Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل شاورما الفراخ   طريقة عمل شاورما الفراخ Icon_minitime31/12/2009, 11:00 am

علبة ذبادى_بصلة متوسطة _ طماطماية متوسطة _2 ملعقة خل _1/2 ملعقة سماق _ 1/2 ملعقة كارى _ عصير 1/2 ليمونة _ 2 فص ثوم _ 1/2 ملعقة تابل شاورما . دجاجة كاملة مخلية او صدور دجاج مقطعة شرائح رفيعة
[الطريقة
1) نضرب كلة فى الخلاط بتاع العصير ( الدورق ).
2) نفتح الفرخة من ظهرها بالطول ونضع عليها المقدار المضروب فى الخلاط .
3) ونتركها ساعة ثم نضعها فى صينية على النار و نغطى الصينية بورقة فويل لحد ماتستوى الفرخة
3) نتركها تبرد ثم نخلى الفرخة من العضم و نقطع الفراخ شرائح رفيعة مثل الشاورما و ممكن تقطعيها بأيدك على طول من غير سكينة حتلاقيها سهلة جدا ((مع الاحتفاظ بالسائل الموجود فى الصينية ))
4)نضع شوية زيت فى صينية يعنى حوالى 3 معالق كبيرة . ونفرد فيها الشاورما الى ان تحمر من جهة ثم نقلبها تحمر من الجهة التانية .
5) ارش عليها شوية من السائل اللى سبق و احتفظنا به و اقلبهم علشان تاخد شوية طراوة . وكدة اصبحت جاهزة
طبعا انتى عارفة طريقة تقديمها بتجيبى العيش الشامى و تفصلى الوش عن الضهر او تعملى الرغيف زى ماهو و تدهنية بالمايونيز المخصوص اللى حقولك طريقتة حالا .ثم شرائح خيار مخلل او كام صابع بطاطس محمرة و بالمعلقة نحط الشاورما ونلف الرغيف و تلفية فى ورقة ذبدة و بالهنا و الشفا
طريقة مايونيز الشاورما
2 فص ثوم _ بعض نقاط عصير ليمون _و بعض نقط خل _نضعهم على المايونيز ونقلبهم بالمعلقة ثم ندهن بيهم الرغيف
شرح مفصل يعني زياده

بصى يا سيتى لما بتفتحى الدجاجة بتضعى عليها الخليط بعد ما بتضربيه فى الخلاط وبتقلبيها فى الخليط كويس وبتتركيها الساعة فبيكون لحم الدجاجة اخذ طعم الخليط كويس ولما بتضعيها على النار بتقلبيها على الجانبين علشان تستوى من الناحيتين ولما تنتهى من التقليب بتغطيها تانى بالورقة الفويل .......كدة تمام ؟؟؟لو فية حاجة اسئلى براحتك خالص

بالنسبة للخيار بتاع الشاورما دة بعمله فى وقتها والدجاج على النار بتستوى بكون خللت الخيار فى السريع وحمرت البطاطس وعملت المايونيز
يعنى مش بخلله الا فى وقتها وهو عبارة عن 3 خيارات او 4 خيارات بقطعهم صوابع بالطول مثل الصورة وبحطهم فى حلة صغيرة على ادهم او فى الكنكة الكبيرة (الحجم الكبير من كنكة القهوة ) وبضع نص كوب ماء مغلى ونص كوب خل ابيض او كوب ماء مغلى وكوب خل المهم ان المقدار يغطى الخيار وزرة ملح وفص ثوم واحد مهروس بيغلوا على النار لحد ما حتلاقى الخيار لونه اتغير مثل الصورة و طرى شوية تروحى شيلاه من الماء فى طبق لحين الاستخدام
وهذي الصور
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل شاورما الفراخ
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل عجة البطاطس
» طريقة عمل القطايف
» طريقة عمل التورلى
» طريقة عمل الكنافة
» طريقة عمل البسبوسة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
كنيسة أم النعم الالهية بابوقرقاص البلد :: منتدى الخدمة :: المطبــــخ-
انتقل الى: